Avantajele externalizarii - calitate si eficienta sporita

Un numar mare de companii isi colecteaza datele despre nivelul de satisfactie al clientilor in mod sistematic dar mai ales nesistematic prin intermediul personalului intern. Noi credem ca este mai eficient ca aceste informatii sa fie colectate independent, de catre cineva specializat.

Raspunsuri mai sincere
Clientii (respondentii) tind in general sa fie mai sinceri fata de o “terta parte” care nu le influenteaza in niciun fel rezultatul.
Se elimina raspunsurile "politicoase" si situatiile stanjenitoare iar clientii nu pot spune cu adevarat ceea ce ii deranjeaza.

Canal independent de colectare a datelor
De obicei feedback-ul primit de la clienti este colectat de echipa de vanzari. De cele mai multe ori, in acest caz, informatiile sunt interpretate tot de departamentul de vanzari (deja “trecute prin filtrul” agentului care colecteaza informatia).
Anumite probleme operationale care tin de performanta companiei sau a unor angajati pot fi "cenzurate" intentionat (Cum ar putea un client sa va transmita ca e nemultumit de comportamentul agentului de vanzari cand tocmai agentul de vanzari il intreaba acest lucru?)
Apeland insa la “o terta parte” care sa deruleze pentru Dvs. o astfel de cercetare, clientul trece de bariera nesinceritatii (indentitatea lui fiind protejata) si devine cu adevarat interesat sa va ofere un feedback real, care sa-i serveasca in cele din urma nevoile.

Mai rapid, mai eficient si mai ieftin
Uneori, colectate prin resurse interne, informatiile primite nu sunt colectate cu regularitate si acuratete, intr-un format clar; astfel se pierd multe date.
In alte cazuri, informatiile nu sunt nici macar centralizate sau procesul de centralizare este greoi. Informatiile colectate si neutilizate sau necentralizate conduc la ineficienta si la perceptia deformata a realitatii.

In concluzie: timp, precizie, eficienta, utilitate!
Apeland la o agentie specializata puteti obtine informatii valoroase despre clientii Dvs. intr-un timp foarte scurt (2-3 saptamani in total).
Puteti conta pe sinceritatea raspunsurilor, pe acuratetea datelor si pe o interpretare independenta a rezultatelor.


Mai multe detalii aici!

Buy now